Hormonmentes fogamzásgátlás

Ma már léteznek olyan hormonmentes fogamzásgátló gyógyszerkészítmények, amelyek helyileg fejtik ki hatásukat. A benzalkónium- klorid hatóanyag tartalmú készítményből többféle forma létezik (hüvelykúp , hüvelykrém, lágy hüvelykapszula, hüvelytabletta) az egyéni igényekhez igazodva, így mindenki megtalálja a hozzá legjobban illőt. Ezek a készítmények nem tartalmaznak hormont, hatóanyaguk a benzalkónium-klorid, amely spermicid hatásának köszönhetően életképtelenné teszi a hímivarsejteket, ezáltal nyújt védelmet a nem kívánt terhesség ellen. Hormonmentességüknek köszönhetően akár szoptatás alatt is alkalmazhatók.

Bővebben...

Optimum Fogászat Budapest – Láthatatlan fogszabályozó típusok

Manapság már teljesen hétköznapi dolognak számít, ha valaki fogszabályozót visel, legyen gyermek vagy felnőtt. A készülékek, technikák egyre modernebbek, így már olyan lehetőségeket tárnak fel a fogorvosok, hogy alig észrevehető és alig fájdalmas egy fogszabályozó viselete.  A fogszabályozó viselése már nem csak a fiatal felnőtteknek érthető el, nálunk 40-50 éves korban sem késő elkezdeni a fogak esztétikai állapotán javítani! Természetesen a legfőbb szempont felnőtt pácienseinknél, hogy a legkevésbé legyen észrevehető a fogszabályozó. Különböző esztétikai változtatásokra van lehetőség az Optimum fogászat rendelőjében!

Bővebben...

Mikor próbáljuk ki a személyi kölcsön kalkulátort?

A bankok minél jobb ajánlatokkal igyekeznek magukhoz csábítani az ügyfeleket, ez a verseny pedig remélhetőleg jó ajánlatokban mutatkozik meg. A személyi kölcsönök kifejezetten kedveltek, ezért aztán minden banknak van kölcsönajánlata, általában nem is egy. Így viszont ember legyen a talpán, aki képes eldönteni, hogy melyiket válassza. Szerencsére ma már nem muszáj szórólapokról tájékozódni, vagy személyesen, a bankokban érdeklődni arról, hogy milyen személyi hitelek léteznek. A 21. századi igényeknek megfelelően elég körülnézni az interneten ahhoz, hogy képbe kerüljünk. A választás azonban így sem egyszerű, hiszen ha mindent mérlegeltünk, még akkor is nagyon sok kölcsön közül választhatunk. A döntésben tud sokat segíteni a személyi kölcsön kalkulátor.

Bővebben...

Raklap Budafok – Az újrahasznos raklap

Az újrahasznos raklap a P&P Budafok Kft egyedülálló szakmai újítása, mely egyszerre környezettudatos és költséghatékony megoldás azok számára, akik nem használt vagy tönkrement raklapjaiktól szeretnének megszabadulni. Nálunk semmilyen hibás, törött, illetve szabványon kívüli raklap nem végzi a hulladék között!

Bővebben...

Optimum Fogászat Budapest – Felnőttkori fogszabályozás

Napjainkban a fogszabályozó viselése szerencsére már nem szégyellni való dolog, egyre több ember látja be, hogy mind esztétikailag, mind fogaink egészségének megőrzése érdekében is fontos a fogszabályozás. Egy rendezetlen fogsor nagyban befolyásolja a harapásunk, rágásunk és megjelenésünk, továbbá a szabálytalanul álló fogak jelentősen megnehezítik a fogak tisztítását, mely fogszuvasodáshoz és ínybetegségekhez vezethet. A fogszabályozást ideális gyerekkorban elkezdeni, azonban az Optimum Fogászaton már felnőtt korban is eredményesen, fájdalom –és foghúzás –mentesen tudunk javítani pácienseink fogazatán.

Bővebben...

Minden haszongépjármű egy helyen

Ha haszongépjármű, akkor Delta-Truck – a két fogalom mára összeforrt, hiszen az 1991-ben alapított cég a haszongépjárművek széles palettájával foglalkozik. Újonnan és használtan egyaránt kínál eladó haszongépjárművet, eladó kamiont, eladó kishaszongépjárművet és eladó félpótkocsit. Akinek valamilyen haszongépjárműre van szüksége, előbb vagy utóbb garantáltan eljut a céghez, amely a minőségi szolgáltatásaival hírnevet vívott ki magának a haszongépjárművek piacán. Új vásárolt nyerges vontatóra van szükség? Jó helyen jár, ráadásul, amennyiben igény van rá, a bérlés is megoldott.

Bővebben...

Kuba, te csodás!

Különleges, szinte semmihez sem hasonlíthatóan egyedi világ Kuba, utánozhatatlan életérzést ad, tipikusan az a hely, amelyre azt mondják, életünkben legalább egyszer látni kell. Kuba fővárosa a Budapesthez hasonlóan nagyjából kétmillió lakosú Havanna, az ország egyébként nagyobb, mint a mienk és többen is lakják. Mivel meglehetősen hosszúkás, egészen nagyok is lehetnek a távolságok, ugyanakkor, ha okosan szervezzük a pihenést, nem az utazással telik majd el az idő. Aki eljut Kubába, az garantáltan különleges élményekkel tér haza. A turisták olyan dolgokkal, szokásokkal, jelenségekkel találkozhatnak, amelyek biztosan érzelmeket váltanak ki belőlük. Életöröm és nyomor, kulturális értékek és recsegő-ropogó gazdaság: a kettősség megfér egymás mellett, mert a kubaiak pozitív szemlélete minden bajon átsegíti őket.

Bővebben...

Álláskeresés

 

Különleges, állandóan változó piac az álláshirdetések piaca, egymást váltják az első ránézésre jobbnál jobb állásajánlatok. Mégis, sokan akár hónapok óta küzdenek azzal, hogy a temérdek budapesti állás közül nem találnak egyet sem, és ez még csak nem is az ő hibájuk. Hiába lehetne Dunát rekeszteni az álláshirdetésekkel, az álláskeresés Budapesten és az ország többi pontján sem könnyű. Ezért is nagy segítség, ha olyan cég segíti az álláskeresést, mint a Humánia HRS Group.

 

 

Bővebben...

Miért jó a diákmunka?

 

Süt a nap, a kemény tanév után minden porcikánk a pihenésre vágyik. Ugyan, akkor mégis miért vállaljunk diákmunkát? Nos, éppen azért, hogy a kevés munkával sok pénzt kereshessünk meg, és a keresetből maximálisan kiélvezhessük a nyár nyújtotta lehetőségeket. Szerencsére manapság tényleg nem sokat kell dolgozni azért, hogy összegyűjtsük a nyári bulikra, nyaralásokra, strandolásokra való költőpénzt. Erre pedig a diákmeló adja a legkönnyebb lehetőséget. Szerte az országban iskolaszövetkezetek működnek, amelynek az a feladata, hogy összekösse a munkaerőt kereső cégeket a diákmunkára vágyó fiatokkal. Az egyik legnépszerűbb diákszövetkezet a Fürge Diák, amely hosszú évek tapasztalatával és kiterjedt kapcsolatrendszerével terelgeti a diákokat. A Fürge Diák sok helyen működtet irodát, így aztán könnyű eljutni hozzájuk. Néhány dokumentumot kell magaddal vinni a regisztrációhoz, és máris kutathatsz a jobbnál jobb diákmunkák között.

 

Bővebben...

A fájdalomról

Miért fáj a nyakam? Miért fáj a hátam? Miért kínoz derékfájás? Számtalan apró vagy nagyobb baj keserítheti meg az életünket, s olykor már nincs idő arra, hogy az izomfájdalom, az ízületi fájdalom, a nyaki fájdalom, a térdfájás vagy a vállfájás okait kutassuk, hanem mindent megteszünk azért, hogy enyhüljön a kín. A szájon át szedhető gyulladás- és fájdalomcsillapító gyógyszerek mellett léteznek külsőleg alkalmazható készítmények, melyek szintén jól csillapíthatják a fájdalmakat. Hasznosak lehetnek a fájdalomcsillapító gélek és krémek, sokan azonban a tapaszokra esküsznek. Japán tapaszként is ismerik a gyógyszeres tapaszokat, amelyek a fájó testrészre felhelyezve (legyen az váll, hát, derék, csípő, térd vagy boka) fejtik ki a hatásukat.

Bővebben...