Bérelhető raktárak szerte az országban

Bár Budapest és a környéke, azaz a közép-magyarországi rész továbbra is központinak számít a raktárpiacon, az idei fejlesztések mutatják, egyre növekszik a raktárak, azaz az ipari ingatlanok száma az ország többi területén is. Idén például több mint 230 ezer négyzetméterrel növekedett a raktári alapterület Kelet-Magyarországon, míg a fővárosi régiójában négy év alatt nagyjából 160 ezer négyzetméter fejlesztés történt.

kiadó raktár

Egyre több a kiadó raktár

Az, hogy egyre több igénybe vehető, bérelhető, tehát kiadó raktár épül a térségben, az autópálya-kapcsolat megteremtésének és a támogatás intenzitásnövekedésnek is köszönhető. A raktárpiacot jelentős mértékben határozza meg az autóipar. A felmérések szerint hatalmas modern és azonnal beköltözhető raktárbázis vár bérlőkre. Nem csoda, hiszen a fővárosban eleve sok raktár, raktárbázis található, így érthető, ha arányaiban itt lelhető fel a legtöbb kiadó raktár (450 ezer négyzetméter) is. A másik ellenpont Győr, a feltörekvő Kecskemét vagy Hatvan, ahol jelentősebb fejlesztés nélkül a nagyobb bérlői igény nem is találna megfelelő bérelhető raktárt.

Mikor éri meg kiadó raktárat építtetni?

Jellemző tendencia egyébként, hogy a fejlesztők spekulációból nem kezdenek raktárépítésbe. Ellenben amennyiben érkezik megfelelő bérlő, amelyik akár tíz évre is elkötelezi magát, akkor megéri raktárépítésbe vágni, hiszen ennyi idő alatt megtérül a kiadó raktár építésére fordított összeg, amiatt, részben annak, hogy szinte a raktárt bérlő igényei szerint építik meg a kiadó raktárt.
Amennyiben többet szeretne megtudni a bérelhető raktárakról, látogasson el a www.nekemkell.hu/raktarberles-vagy-sajat-raktar/ weboldalra!