Ipari szolgáltatások

Különleges raklap típusok

Manapság, ha raklapokról beszélünk, mindenkinek a fából készült, jellegzetes, világos vagy szürke színű raklapok jutnak az eszébe. Nem véletlenül, hiszen a raklapgyártást, illetve a raklapkereskedelmet is dominálják a faraklapok. Létezik azonban egy másik típus, amely idővel akár ugyancsak elterjedtté válhat. A tengeri hajózásban amerikai, műanyag raklapokat használnak, és a kontinens egyre több logisztikai bázisán válnak használatossá ezek az eszközök. A fa raklapok olcsóságuk miatt népszerűek, ám hosszú távon a műanyag raklapok is népszerűvé válhatnak, mert döntő szempont lesz a kis tömeg, a hosszú élettartam, a könnyű tisztíthatóság és fertőtlenítés, valamint a reciklálhatóság.

Bővebben...

Egyutas és EUR raklap információk

Ha raklapról beszélünk, legtöbben az EUR raklapot ismerik. Nem véletlen ez, hiszen kétségtelenül a stabil és megbízható eur raklap terjedt a szállítmányozásban és a logisztikai életben. Az EUR raklapok szabvány szerint készültek, masszívak, egyforma méretűek, s bár az eur raklap ára kétségtelenül borsosabb, mint a társaié, a minőség és a használat széles köre mellette szól. A leírtak miatt az sem meglepő hát, hogy az EUR raklap adás-vétele jelenti a legnagyobb forgalmat a raklappiacon, igaz, nem szabad alábecsülni a többi raklapfajta iránti igényt sem.

Bővebben...

Bérelhető raktárak szerte az országban

Bár Budapest és a környéke, azaz a közép-magyarországi rész továbbra is központinak számít a raktárpiacon, az idei fejlesztések mutatják, egyre növekszik a raktárak, azaz az ipari ingatlanok száma az ország többi területén is. Idén például több mint 230 ezer négyzetméterrel növekedett a raktári alapterület Kelet-Magyarországon, míg a fővárosi régiójában négy év alatt nagyjából 160 ezer négyzetméter fejlesztés történt.

Bővebben...

Masszív EUR raklapok

Aki dolgozott már kereskedelemben, vagy a logisztika területén, annak nem kell magyarázni, hogy a raklapok milyen fontos szerepet töltenek be. Lehet szó áruszállításról, vagy csupán tárolásról, megfelelő minőségű raklap nélkül nem lehetne biztonságosan áthelyezni az árut egyik helyről a másikra, és nem lehetnénk nyugodtak afelől sem, hogy nem sérülnek a termékek egy nagyobb zuhanás folytán.

Bővebben...

UIC-EUR raklap újrahasznosítása a környezetvédelem jegyében

Raklapok egymás hegyén-hátán. Egy laikus csak ezt látja. De vajon tudja-e, hogy milyen fontos szerepet is töltenek be ezek a rakomány szempontjából? Hogy mennyire számít a teherbíró képesség, az alapanyag, a szabályos megmunkálás, a minőség, a szabványnak való megfelelőség? Ezek mind fontos alappillérei egy raklapnak, melynek több mint egy tonna árut kell tartania. Talán ugyanolyannak tűnnek, valójában mégis különböznek. A piacon több típusú raklap is elérhető, a legelterjedtebb a nagy teherbírású UIC-EUR raklap.

Az UIC-EUR raklap egy nagyon jól terhelhető, 1300 kg-ot is bíró, 800x1200-as méretű, rakodásra és mozgatásra is alkalmas lap, mely tömör fából készül. Az UIC-EUR raklap az egyutas raklapokkal szemben strapabíróbb, masszívabb, többszöri felhasználásra rendeltetett. Felhasználhatóságuk ugyanakkor mégis véges, az árumozgatások során egy idő után ezek is elhasználódnak. Azonban ezzel még nem ért véget pályafutásuk, hiszen lehetőség nyílik a raklapok újrahasznosítására.

Bővebben...

Kiadó iroda

Cége profitáló működésének érdekében egy kiadó iroda jó ötletnek tűnhet. Hogy miért ne kapjon egy apróhirdetésen? Azért mert sok esetben a hirdetés feladójának csak pluszban van az ingatlan, ezért inkább bérbe adja, vagy túl ad rajta. Cégünknél ez másképp van. Mi ebből élünk. Folyamatosan karbantartjuk ingatlanjainkat, saját csapatunk is van erre a célra. Szerte az országban van érdekeltségünk. Ha irodát szeretne, akkor nyugodt szívvel forduljon hozzánk.

Bővebben...

Egyutas és UIC-EUR eladó raklapok

Napjainkban a raktározási életben a raklapok két jelentősebb típusát ismeri. Az UIC-EUR a legelterjedtebb szabvány, amelyet komoly előírásoknak megfelelve gyártanak. Szerepel rajta az elnevezés és hitelesítő fémkapocs, a középső lábon pedig gyártási kód is. A nagyjából 25 kilogrammos darabokra általában 1200-1300 kg árut pakolnak fel. Ugyancsak elterjedt típus az egyutas raklap, amely korábbi negatív tulajdonságait levetkőzte, és strapabíró, akárcsak az UIC-EUR raklap. Valamivel könnyebb, 10-18 kg, és ezért kevesebb áru is fér rá (300-1000 kg között), de kedvező ára miatt keresett. Hogy miért jellemezzük hosszan a raklapokat? Nos, mert a raktározási élet nem működne nélkülük, ezért érdemes ismerni az egyszerű, de nagyszerű használati tárgyakat.

Bővebben...

Sok üres raktár jó áron

Magyarország húzóágazata lehet a logisztikai szektor: hazánk területén öt fontos európai közlekedési folyosó halad át, így a kedvező földrajzi adottságoknak köszönhetően már most a raktárpiac kedvelt célpontja. Ehhez jön még, hogy Budapest a fejlődő infrastruktúra és közlekedési lehetőségek miatt, továbbá mert nemzetközi viszonylatban alacsony raktárbérlési árak jellemzik, népszerű a nemzetközi piacon. A hazai és külföldi cégeknek érdemesebb raktárigényüket bérléssel megoldani. A korábbi előnyök mellett további érvek szólnak emellett: mint minden építkezéshez, a saját építésekor is hosszú és bonyolult engedélyeztetési folyamat kapcsolódik, ráadásul nem kevés forrást emészt fel.

Bővebben...

Asztalosaink

A magyar asztalosaink nagyon jó szakemberek, nem hiába járnak ki Ausztriába is sokan dolgozni. Ezt többek között a tájékozottságuknak is köszönhetik, melyeket az ilyen blogoknak is köszönhetnek, mint ez!

Bővebben...

Hulladékkezelés

Maga a hulladékkezelés egy nagyon új iránya az ipartechnológiának, de igyekszik az ember minél jobban beletanulni és szakértővé válni! Ezzel a mi oldalunk sincs másképp, igyekszik összehozni a cégeket a hulladékosokkal!

Bővebben...

Konica Minolta fénymásolók

Önnek is szüksége van fénymásolóra, méghozzá a Konica Minolta termékek palettájáról szeretné levenni ezeket? Amennyiben ez így van, nálunk keresgéljen nyugodtan!

Bővebben...