Egészséggel kapcsolatos oldalak

Mit tehetünk a rák ellen?

Nos, ez egy elég kényes téma, ám mindenképpen foglalkozni kell vele.A rákos betegségeknek a megelőzésére az egészséges életmóddal, életvitellel tehetjük a legtöbbet. Természetesen ennek része a táplálkozás is, így érdemes olyan ételeket fogyasztani, melyekben nagy mennyiségben találhatóak olyan anyagok, vitaminok, melyek segítenek a megelőzésben.

 

Bővebben...

Hormonmentes fogamzásgátlás

Ma már elérhetők olyan hormonmentes gyógyszerkészítmények is, amelyek a hüvelyben feloldódva fejtik ki fogamzásgátló hatásukat. A benzalkónium-klorid hatóanyagot tartalmazó gyógyszercsalád tagjai négy formában érhetők el, melyek a hüvelykúp, hüvelykrém, lágy hüvelykapszula és a hüvelytabletta. Hatásuk klinikailag igazolt, hormonmentességüknek köszönhetően szinte mindenkinek ideális választás lehet.

Bővebben...

Hormonmentes fogamzásgátlás

Ma már léteznek olyan hormonmentes fogamzásgátló gyógyszerkészítmények, amelyek helyileg fejtik ki hatásukat. A benzalkónium- klorid hatóanyag tartalmú készítményből többféle forma létezik (hüvelykúp , hüvelykrém, lágy hüvelykapszula, hüvelytabletta) az egyéni igényekhez igazodva, így mindenki megtalálja a hozzá legjobban illőt. Ezek a készítmények nem tartalmaznak hormont, hatóanyaguk a benzalkónium-klorid, amely spermicid hatásának köszönhetően életképtelenné teszi a hímivarsejteket, ezáltal nyújt védelmet a nem kívánt terhesség ellen. Hormonmentességüknek köszönhetően akár szoptatás alatt is alkalmazhatók.

Bővebben...

Optimum Fogászat Budapest – Felnőttkori fogszabályozás

Napjainkban a fogszabályozó viselése szerencsére már nem szégyellni való dolog, egyre több ember látja be, hogy mind esztétikailag, mind fogaink egészségének megőrzése érdekében is fontos a fogszabályozás. Egy rendezetlen fogsor nagyban befolyásolja a harapásunk, rágásunk és megjelenésünk, továbbá a szabálytalanul álló fogak jelentősen megnehezítik a fogak tisztítását, mely fogszuvasodáshoz és ínybetegségekhez vezethet. A fogszabályozást ideális gyerekkorban elkezdeni, azonban az Optimum Fogászaton már felnőtt korban is eredményesen, fájdalom –és foghúzás –mentesen tudunk javítani pácienseink fogazatán.

Bővebben...

A fájdalomról

Miért fáj a nyakam? Miért fáj a hátam? Miért kínoz derékfájás? Számtalan apró vagy nagyobb baj keserítheti meg az életünket, s olykor már nincs idő arra, hogy az izomfájdalom, az ízületi fájdalom, a nyaki fájdalom, a térdfájás vagy a vállfájás okait kutassuk, hanem mindent megteszünk azért, hogy enyhüljön a kín. A szájon át szedhető gyulladás- és fájdalomcsillapító gyógyszerek mellett léteznek külsőleg alkalmazható készítmények, melyek szintén jól csillapíthatják a fájdalmakat. Hasznosak lehetnek a fájdalomcsillapító gélek és krémek, sokan azonban a tapaszokra esküsznek. Japán tapaszként is ismerik a gyógyszeres tapaszokat, amelyek a fájó testrészre felhelyezve (legyen az váll, hát, derék, csípő, térd vagy boka) fejtik ki a hatásukat.

Bővebben...

Melyik a legjobb fogászat?

Amikor fáj a fogunk, a lehető leggyorsabb megoldást kell megtalálni a probléma orvoslására, legyen szó egyszerű fogtömésről, vagy fogpótlásról, fogimplantátum behelyezéséről. A Dr. Toldi Implantologia fogászati és szájsebészeti szakrendelő Óbudán felkészültségben a tradíciót, a komoly szaktudást, felszereltségben pedig a 21. századi minőséget egyesíti. A fog implantátum beültetése a körülményekhez képest fájdalommentesen történik, és nem kell attól tartani, hogy a fogbeültetés maradandó problémákkal jár. Éppen ellenkezőleg: a 3. kerületben a  Dr.Toldi Implantologián behelyezett fogimplantatum a lehető legtartósabb megoldás a fogpótlásra.

 

Bővebben...

Zuglói fogászat - Uniklinik

Vélhetően mindenki el tud képzelni magának kellemesebb elfoglaltságot is, mint hogy fogászati kezelésen vegyen részt. Ugyanakkor a gondosan ápolt szájüreg nem csupán esztétikai kérdés, egészséges fogak nélkül nem teljes az élet. Ráadásul ma már számos olyan magánfogászat létezik, amely a kényelmes és színvonalas ellátással szinte kellemes élménnyé teszi a fogászati vizsgálatot. Közülük is kiemelkedik az Uniklinik Zuglói Fogászat, amely 1997 óta működik. A professzionális, fájdalommentes fogászaton bármilyen fogászati kezelést elvégeznek, de a legmodernebb eszközökkel felszerelt, high-tech műtő a komolyabb szájsebészeti beavatkozások elvégzésére is alkalmas.

Bővebben...

Kardiológia magánrendelés Budapesten

A szív nem játék – ezt azok tudják igazán, akiknek volt már valami problémájuk a szívükkel. Noha az emberi test motorja észrevétlenül dolgozik, ha valami baj történik, annál látványosabb tünetek jelzik, hogy valami nincs rendben. Jegyezzük meg: nem lehet eléggé óvni a szívünket! Lehet, hogy most úgy érzi, semmi baja sincsen, de ki tudja, évek múlva mit hoz a sors. Magyarországon a vezető halálokok közé tartoznak a szív- és érrendszeri betegségek. Ha nem akarunk az áldozatok egyike lenni, oda kell figyelnünk testünk fontos szervére. Dr. Seidner Judit Budapesten, a XII. kerület elegáns részén működteti kardiológiai magánrendelőjét, ahol részletes kardiológiai szakvizsgálatot, szűrést és állapotfelmérést végez az őt felkereső pácienseken.

Bővebben...

Removing of dental crowns always requires special tools

We can get many special services on big cities in many cases, even if it is a foreign country, with usually bigger cities than ours J. If we have huge dental pains on a weekend, we can get the appropriate help from urgent dentists that work on Saturdays and Sundays all over the year in London and in other capital cities around the western world.

Bővebben...

Profi mediátor

Rendkívül sok olyan ember van, aki úgyszólván imád álmodozni vagy stílusosabban fogalmazva álmodozó a mestersége. Eddig ez rendben is van, viszont az ő számukra is jól jön a tanácsadás. Nos, megjegyezném, hogy szakértő közreműködésével minden jóra fordulhat, hiszen mi sem egy nap alatt lettünk felnőttek. Böngészd te is az oldalunkat, mivel ott további információkat találsz te is a tevékenységünkkel kapcsolatban, illetve ott megszerezheted az elérhetőségünket.

Bővebben...

Mentális problémákkal forduljon pszichológushoz

Az embereknek általában megannyi akadállyal kell szembenézniük, amelyeket legyűrnek vagy nem. Sokszor hallhatjuk azt is, hogy az idő segít, véleményünk szerint inkább hatékonyabb, ha a saját kezünkbe vesszük a sorsunkat és teszünk azért, hogy az időnek könnyebb dolga legyen. Érdemes pszichológus segítségét igénybe venni, mivel neki ez a munkája, hatékony segítséget kaphat ön is, melynek köszönhetően boldog lehet. Önnek sincs mitől tartania, hiszen a terápia által pontot tehet a problémák végére.

Bővebben...

Ismerd meg közelebbről a coachokat és a pszichológusokat

Sajnos, gyakran nem mindig olyan egyszerűek a dolgok, mint ahogyan azt elképzeltük, viszont gyakran a megoldás is egyszerűbb, mint ahogyan gondolnánk. Az embereknek általában temérdek gondjuk szokott lenni, amelyeket vagy legyűrnek, vagy nem. Sokszor hallhatjuk azt is, hogy megoldódik majd az idővel, szerintünk azonban pedig jobb, ha felelősséget vállalunk mi is és teszünk azért, hogy jobb legyen életünk. Forduljon Ön is pszichológushoz ha olyan ponthoz ért életében, amit nem képes egyedül feldolgozni, esetleg tapasztalt szakembertől vár megoldást, tanácsot vagy segítséget.

Bővebben...

Fogorvos Londonban

Szeretnéd, hogy a fogaid makulátlanok legyenek? Akkor keresd fel az oldalunkat, amint tudod. Itt megtalálsz mindent, ami érdekel a London Implant fogászattal kapcsolatban. Egy londoni magyar fogorvos sokkal, nagyobb tapasztalattal, és szakmai tudással rendelkezik. Érdemes kapni ezen a remek lehetőségen. Ezzel a szolgáltatással nagyon elégedett leszel majd. Teljesen másképp fogsz majd a tükörbe nézni, elégedett leszel majd önmagaddal. Keresd fel minél hamarabb ezt a szuper fogászatot.

Bővebben...

Gyógyulás gyógynövényekkel és étrend kiegészítőkkel

Gondolta volna, hogy a fokhagyma a derékfájást is tudja enyhíteni? A természet rengeteg csodát tartogat, ezek egyike a gyógyulás gyógynövényekkel, melyek tele vannak a szervezet számára létfontosságú tápanyagokkal.

Bővebben...

További cikkeink...